Noutăți

Cupa României la Kungfu a avut loc pe 4 decembrie 2021, în București, la Sala Polivalentă.

La eveniment au participat 185 de sportivi, la probe de Taolu tradițional și Qinda (luptă light contact).

Foto: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=wushu.ro&set=a.2993815530871637 

May be an image of 1 person

Campionatul Național de Wushu (Sanda & Taolu modern)

Campionatul Național de Wushu a avut loc pe 13 noiembrie 2021, în București, la Sala Polivalentă. Sportivii au participat la probe de Sanda (luptă full contact) și Taolu modern.

Foto: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=wushu.ro&set=a.2968863126700211

No photo description available.

Campionatul Național de Qinda (light contact)

Campionatul Național de Qinda (luptă light contact), 11 septembrie 2021, RIN Grand hotel  

Campionatul Național de Kungfu 2021

Taolu tradițional & Probe aptitudini fizice și tehnice
Evenimentul se va desfășura în condiții speciale, iar accesul va fi restricționat din cauza pandemiei de COVID-19

Campionatul Național de Yongchunquan (Wing Chun)

Campionatul Național de Yongchunquan (Wing Chun) a avut loc la Craiova, pe 13 martie 2021. Concursul, desfășurat în condiții speciale impuse de pandemie, a adunat peste 80 de sportivi, care au participat la probe de Taolu Wing Chun și la probe de aptitudini fizice și tehnice. Felicitări tuturor participanților!

Foto

Sărbători fericite!

Campionatul Național de Kungfu 2020

Campionatul Național de Kungfu a avut loc pe 14.11.2020, la RIN Grand Hotel, București. În cadrul competiției au fost probe de aptitudini fizice și tehnice, probe de taolu tradițional (stiluri interne și stiluri externe) și probe de yongchunquan (wing chun). Din păcate, această ediție a CN s-a desfășurat fără spectatori, respectându-se astfel legislația în vigoare, cu privire la organizarea competițiilor sportive.

Foto

La mulți ani, IWUF! #30ani

Federația Internațională de Wushu aniversează 30 de ani de la înființare. La mulți ani! 🥳🥳
Iată mesajul Președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach:
YouTube Preview Image

Vești bune din China!

Vești bune din China! 8 sportivi români au câștigat premii în cadrul unui concurs online de Wushu, organizat pe durata pandemiei de COVID-19, care a avut ca scop principal continuarea practicării Wushu Kungfu, în condițiile dificile pe care cu toții le trăim în această perioadă. La evenimentul „Chinese Wushu Network Lecture Hall – Online Video Collections of the Global Wushu Kungfu Show”, organizat de Asociația Chineză de Wushu, au participat 1398 de sportivi, din 31 de țări. Evaluarea a fost făcută atât de experții chinezi, cât și de public, pe bază de voturi online, evenimentul adunând peste 315 milioane de vizualizări în China.
 
Rezultatele sportivilor români:
Premiul I – Sonia Grindeanu
Premiul II – Cindy Socaci, Denisa Anastasiu și Roxana Vlăduț
Premium III – Gabriela Vlădăreanu, Patrick Giurea, Amarisa Melinte și Cătălina Alexandru
 
Felicitări!

Ziua Mondiala Wushu Kungfu 2020

08.08.2020 #WWKD2020

4 medalii pt România la CE Wushu Online 2020!

Campionatul European Online de Wushu 2020 s-a încheiat cu 4 medalii (2 de aur și 2 de argint), 2 locuri 4, 6 locuri 5 și 2 locuri 6 pentru România! Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor, dar și părinților celor mici, care s-au implicat, cu multă răbdare , în filmarea evoluțiilor!

La campionat au participat peste 500 de sportivi din 26 de țări europene.

Aur: Sonia Grindeanu (seniori), Claudiu Mihăilă (veterani)

Argint: Sonia Grindeanu (seniori) x2

locul 4: Mara Obeanu (juniori), Claudiu Mihăilă (veterani)

locul 5: Andrea Apostolache Kiss (seniori) x2, Denisa Anastasiu (seniori), Cindy Marie Socaci (juniori), Cătălina Alexandru (juniori), Roxana Vlăduț (veterani)

locul 6: Cindy Marie Socaci (juniori), Amarisa Melinte (juniori)

Campionatele Europene Online de Wushu 2020

Federația Europeană de Wushu Kungfu a aprobat și lansat o idee inedită, dar totuși binevenită, și anume: prima ediție a Campionatelor Europene Online de Wushu (25 mai-5 iunie 2020), doar pentru probele de TAOLU. Campionatele Europene de Wushu, care trebuiau să aibă loc în această perioada la Moscova, au fost inițial amânate pentru sfârșitul lunii iunie, însă se pare că nici atunci nu se vor putea ține, din cauza evoluției pandemiei. Campionatele Europene se vor desfășura negreșit, atunci când restricțiile se vor ridica, oamenii se vor putea întoarce la viața normală, la antrenamente și la posibilitatea de a călători. Până atunci, însă, conducerea FRWK salută o încercare de a ne ține sportivii conectați la Wushu, în limita posibilităților acestora, cu privire la timpul și spațiul de care dispun pentru a practica. 

Echipa României CE Wushu Online 2020

Copii: Gabriela Vlădăreanu (Jad), Alexia Voicu (Jad), Rareș Mălău (Wuquanli), David Boca (Wudao), Nouri Iordache (Wudao)

Cadeți: Alexandra Moise (Jad)

Juniori: Cindy Socaci (Jad), Mara Obeanu (Wuquanli), Cătălina Alexandru (Shanghai Wushu), Amarisa Melinte (Shanghai Wushu)

Seniori: Sonia Grindeanu (Jad), Andrea Apostolache Kiss (Mureșul), Denisa Anastasiu (Jad), Alexandru Iana (Wuquanli)

Veterani: Roxana Vlăduț (Shanghai Wushu), Claudiu Mihăilă (Jad)

https://www.facebook.com/wushu.ro/videos/2966031536846275/

Amânare campionate – COVID-19

În contextul actual, respectând prevederile legale, atât pe plan național, cât și pe plan european, vă anunțăm că următoarele campionate au fost amânate pentru date ulterioare astfel:
 • Campionatul Național de Yongchunquan – 28 martie 2020, Craiova AMÂNAT 
 • Campionatele Europene de Wushu – 22 aprilie-4 mai 2020, Moscova AMÂNAT
 • Campionatul Național de Kungfu – 23-24 mai 2020, București AMÂNAT

Wushu – sport olimpic! 

Wushu va fi prezent ca sport oficial la Jocurile Olimpice de Tineret – Dakar 2022!
După turneele demonstrative de la Jocurile Olimpice Beijing 2008 și Jocurile Olimpice de Tineret Nanjing 2014, Wushu va intra în 2022 în programa olimpică oficială a Jocurilor Olimpice de Tineret Dakar 2022. Sportivii calificați vor putea concura la probele de Changquan și Taijiquan.

https://www.olympic.org/news/dates-for-dakar-2022-announced-as-two-new-sports-join-youth-olympic-games-programme

http://www.xinhuanet.com/english/2020-01/08/c_138688316.htm

Campionatele Europene de Wushu 2020, Moscova (Rusia)

Moscow Wushu Stars 2020

1st Open Floga Wushu Championship

Cupa României la Yongchunquan (Wing Chun), 26 octombrie 2019, Baia Mare

Campionatul Mondial de Wushu, 19-23 octombrie 2019, Shanghai (China)

Campionatul Național de Wushu (Sanda și Taolu modern), 10 august 2019, București

Campionatul Național de Kungfu (Qinda și Taolu tradițional), 23-24 martie 2019, Izvorani

Campionatul Național de Yongchunquan (Wing Chun) 2019

Moscow Wushu Stars 2019

2 medalii pentru România la Moscow Wushu Stars, ediția 2019! Sonia Grindeanu a cucerit o medalie de aur (Shanzi) și o medalie de argint (Taijiquan) la turneul internațional de wushu „Moscow Wushu Stars”. La competiția aflată la cea de-a cincea ediție au participat aproximativ 1000 de sportivi, din 23 de țări. 

Cursul național de formare și perfecționare a arbitrilor de Wushu Kungfu

În perioada 16-17 februarie a avut loc, în București, cursul național pentru formare și perfecționare a arbitrilor de Wushu Kungfu. La curs au participat 40 de persoane de la 9 cluburi sportive. Le mulțumim tuturor participanților și lectorilor!

Happy Chinese New Year!

Noile sinteze de Changquan – prima sinteză de Huaquan

Conform deciziei Congresului Federației Europene de Wushu Kungfu (EWUF), Comitetul Tehnic EWUF a început să lucreze la sinteze noi de Changquan, care să readucă Taolu-ul competițional modern cât mai aproape de rădăcinile sale marțiale. Astfel, pentru Campionatul European de Wushu din 2020 vor fi 4 sinteze de Chaquan și 4 sinteze de Huaquan (stiluri tradiționale cuprinse în „Changquan”), din care sportivii juniori și seniori vor putea alege pentru a concura la proba Changquan. Toate detaliile legate de aceste noi sinteze pentru stilul Changquan vor fi prezentate la Campionatul European de Kungfu din aprilie 2019.

Puteți vedea aici prima sinteza de Changquan, din cele 8 care vor apărea. Aceasta face parte din stilul tradițional Huaquan.

YouTube Preview Image

La mulți ani! 

Fie ca Noul An să vină cu multe medalii, din cele mai strălucitoare, cu multe realizări, fără accidentări și cu multă voie bună! La mulți ani! 🥳

Federația Română de Wushu Kungfu

Cu bucurie anunțăm înființarea Federației Române de Wushu Kungfu, continuatoarea de drept a Departamentului Wushu Kungfu, care a coordonat activitatea ramurii sportive Wushu Kungfu în cadrul Federației Române de Arte Marțiale, încă din anul 1990. Federația nou inființată preia întregul palmares obținut, precum și întregul istoric al activității desfășurate în perioada funcționării în FRAM. FRWK este o structură sportivă de interes naţional, singura autorizată să desfășoare, să organizeze și să controleze activitatea ramurii sportive Wushu Kungfu în România, conform Legii Educației Fizice și Sportului nr.69/2000, precum și singura autoritate Wushu Kungfu din România recunoscută de organismele internaționale IWUF și EWUF.

Cupa Mondială de Taolu 2018

Cea de-a doua ediție a Cupei Mondiale de Taolu a avut loc în Yangon (Myanmar), în perioada 15-19 noiembrie 2018. Sonia Grindeanu a participat în calitate de arbitru independent de Taolu, invitată de către Federația Internațională de Wushu. 

Campionatul Mondial de Taijiquan – Burgas 2018

Două locuri 5, două locuri 6 și două locuri 7 au obținut cele două participante ale României la Campionatele Mondiale de Taijiquan, desfășurate la Burgas, în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2018. 

Sonia Grindeanu

 • locul 5 42 forme Taijiquan
 • locul 5 New Yang Style Taijiquan
 • locul 7 New Yang Style Taijijian

Andrea Apostolache Kiss

 • locul 6 42 forme Taijijian
 • locul 6 New Yang Style Taijijian
 • locul 7 New Yang Style Taijiquan

Ziua Mondială a Wushu Kungfu (World Wushu Kungfu Day)

11 august 2018, 9:30, Parcul Regele Mihai I (Roaba de Cultura) #wwkd2018

Prima ediție a Campionatelor Mondiale Universitare de Wushu FISU 2018, 2-5 august, Macao

Ca urmare a includerii Wushu-ului în evenimentele FISU (International University Sports Federation), anul acesta a avut loc prima ediție a Campionatelor Mondiale Universitare de Wushu, în perioada 2-5 august 2018, în Macao. Sonia Grindeanu a participat în calitate de arbitru independent de Taolu, invitată de către Federația Internațională de Wushu. 

Cursuri gratuite de Taijiquan (Tai chi), în parcurile din București – inițiativa Farmaciei DONA

Farmaciile DONA vă invită să participați la cursurile gratuite de Taijiquan (Tai Chi), sub îndrumarea instructorilor Wushu Kung-Fu Romania. Vă așteptăm zilnic, între orele 9-11 sau 17-19, în parcurile: Cișmigiu (intrarea dinspre Colegiul Lazar), Herăstrău (Grădina Japoneză), Tineretului (intrarea principală dinspre Colegiul Șincai), Moghioroș (intrarea dinspre piața Moghiorș) și Alexandru Ioan Cuza (IOR – zona Curții Păunilor).

Cursul International de Arbitri, 1-7 iunie 2018, Pordenone (Italia)

Cursul internaţional de arbitraj, organizat de Federaţia Internaţională de Wushu (IWUF), a avut loc în perioada 1-7 iunie 2018, în Pordenone, Italia. Din partea României, au participat şi au obţinut certificatul de arbitru internaţional, în urma mai multor examinări riguroase tehnice, teoretice şi practice, Sonia Grindeanu (Taolu – Gradul A), Vasilescu Constantin (Sanda – Gradul B) şi Negoescu Mihai Cristian (Sanda – Gradul B). Felicitări!

Campionatul National de Yongchunquan (Wing Chun), 26 mai 2018, Craiova

Campionatul European de Wushu 2018, Moscova (Rusia): 3 aur, 3 argint, 3 bronz

 • 10-14 mai 2018: Taijiquan și stiluri interne
  • Aur: Andrea Apostolache Kiss (Taijijian)
  • Bronz: Roxana Vlădut (Taijijian)
  • Locul 4: Andreea Apostolache Kiss (Taijiquan), Claudiu Mihăilă (Taiji dao)
  • Locul 5: Claudiu Mihăilă (Taijiquan)
 • 14-21 mai 2018: Sanda și Taolu modern
  • Aur: Georgiana Radovicescu (Sanda, seniori, -65kg), Andreea Cebuc (Sanda, juniori, -56kg)
  • Argint: Sergiu Breb (Sanda, seniori, -85kg), Mihai Alexandru Cîrstea (Sanda, seniori, -90kg)
  • Bronz: Petrișor Alexandru Dumbravă (Sanda, seniori, -65kg), Călin Ioan Mihalache (Sanda, juniori, -52kg), Alin Florin Golea (Sanda, juniori, -56kg)
  • Locul 6: Alexandru Bleajă (Taolu, cadeți, Changquan)

Campionatul National de Kungfu (Wushu Taolu traditional & Qinda), 14-15 aprilie 2018, Bucuresti

 • 19 cluburi, 265 sportivi
 • Rezultate Taolu
 • Rezultate Qinda

Echipa României a obținut 12 medalii la prima editie a Campionatului European de Shaolin, 8-12 martie 2018, Budapesta

6 Aur: Andreea Cebuc, Georgiana Radovicescu, Alexandru Gabriel Marin, George Mihai Marin, Călin Ioan Mihalache, Pavel Dragoș Cristian
4 Argint: Alin Golea, Vlad Nedelcu, Darius Mihăilă, Alexandru Dadeș
2 Bronz: David Peța&Victor Hașieganu, Ovidiu David Marin
Din delegație au mai făcut parte Giuliano Zamolo și Mihai Ioana, prezentând evoluții bune la probele de Taolu. Sportivii au fost însoțiți de antrenorii Florin Ioana și Radu Cristian Badea, arbitrul Sonia Grindeanu și instructorul Marius Marin.

Moscow Wushu Stars 16-21.02.2018 – Doua medalii de aur, prin Sonia Grindeanu (Taijiquan & Taijijian)

Festivalul FTMB de sporturi si arte martiale, 9-10 decembrie 2017, Bucuresti

Cupa Wing Chun România, 25 noiembrie 2017, Baia Mare

17 medalii pentru România la cea de-a șaptea ediție a Campionatului Mondial de Kungfu (Wushu tradițional): 1 aur, 8 argint și 8 bronz! 

Competiția, la care au luat parte 1394 de sportivi din 57 de țări, la toate grupele de vârstă, s-a desfășurat în perioada 7-12 noiembrie 2017, în Emeishan, China. La probele pentru seniori, Sonia Grindeanu s-a impus pentru a treia oara consecutiv în proba de evantai a campionatelor mondiale, câștigand medalia de aur pentru România. De asemenea, sportiva a mai cucerit și o medalie de bronz. Palmaresul seniorilor a fost completat de Andrea Apostolache Kiss (argint), Claudiu Mihăilă (argint și bronz) și Giuliano Isa Zamolo (două medalii de bronz). Juniorii au cucerit 3 medalii de argint, prin Alexandru Bleaja Cristea, Anton Adamani Grigorescu și Mara Georgia Alina Obeanu, precum și 1 medalie de bronz prin Mara Georgia Alina Obeanu. România a avut reprezentanți si la probele de copii, cucerind 1 argint si 1 bronz, prin Andrei Daniel Popa, veteranii întregind bogatul palmares cu 2 medalii de argint și două de bronz, câștigate de Roxana Vlăduț și Mihai Șerbănescu. Din echipa României au mai făcut parte Alexandru Mihail Iana, Cindy Marie Socaci, Iasmina Elena Creţu, Mara Şerbănescu, Alexandra Maria Moise şi Vlad Moise, toti sportivii prezentând evoluţii bune. Sportivii au fost însoțiți de antrenorii Petru Grindeanu, Atila Horvath și Florin Gurbanescu, şi coordonaţi de Ion Benea. La pregătirea copiilor şi juniorilor şi-au mai adus aportul şi Silviu Obeanu, Ionuţ Iordache, Sonia Grindeanu, Giuliano Isa Zamolo şi Mihai Şerbănescu. Felicitări tuturor! 

Program de activitati 2017 (actualizat)

 

14th World Wushu Championships 2017 (Kazan, Rusia)

Romania a participat cu 3 sportivi la Sanda: Daniel Ghita, Andrei Stoica, Traian Rus si 1 sportiv la Taolu: Cosmin Alexandru, obtinand 1 medalie de bronz (Daniel Ghita, Sanda +90 kg) si doua locuri 5 (Andrei Stoica, Sanda -90 kg si Traian Rus -75 kg). 

Foto

Sportivii au fost insotiti de antrenorii Ion Benea, Horatiu Birleanu, Florin Gurbanescu, Petru Grindeanu, in calitate de oficial IWUF, si doctorul Nicolae Efimov.

 

În perioada 26 iulie – 3 august va avea loc Stagiul Național de Wushu Kungfu, în compania antrenorilor de la Chinese Wushu Association: Chen Chao – Campionul All China Games, 85 kg, în perioada 1992-1997 (Sanda), Lu Fuxiang (Taijiquan) și Cai Mingtao (Changquan + arme). 

C.N. Wushu – Sanda & Taolu modern – 17 iunie 2017, Sala Polivalenta Bucuresti

6 aur, 6 argint, 3 bronz pentru România la Campionatele Europene de Kungfu (Wushu tradițional, probele de Taolu tradiţional şi Qinda) şi 7 aur, 3 argint, 5 bronz în probele de Yongchunquan (Wing Chun) !

La competiția desfășurată în Tbilisi (Georgia), în perioada 13-21 mai 2017, au participat peste 700 de sportivi din 27 de țări europene. Sportivii s-au întrecut în probele de Yongchunquan (Wing Chun), Qinda (Sanda Sanshou în sistem light contact) şi Taolu tradiţional (luptă cu adversari imaginari).  

AUR: Sonia Grindeanu x2 (seniori, Taolu), Alexandru Robert Martalog (seniori, Qinda -80kg), Bogdan-Nicolae Zamfir (seniori, Qinda -85kg),  Ioana Contiu (seniori, manechin de lemn), Mara Obeanu (juniori, duan wei), Ignat Andreea (juniori, lupta yongchunquan, duida), Romee Phoebe (juniori, duida), Solomonescu Paul (juniori, lupta yongchunquan), Roxana Vlăduț (veterani, Taolu), Mihai Șerbănescu & Bogdan Giurea (veterani, Taolu), Silviu Obeanu (veterani, duida), Elian Micu (veterani, duida, manechin de lemn) 

ARGINT: Sonia Grindeanu (seniori, Taolu),  Alexandru Gabriel Marin (cadeți, Qinda -56kg), Ovidiu David Marin (juniori, Qinda -65kg), Romee Phoebe (juniori, lupta yongchunquan), Mara Obeanu & Carolina Solomonescu (juniori, duida), Patrick Giurea (copii, Taolu), Roxana Vlăduț (veterani, Taolu), Bogdan Giurea (veterani, Taolu), Elian Micu (veterani, cutite fluture)

BRONZ: Mihai Ignat (seniori, Qinda -90kg), Cristian Roberto Dobra (seniori, Qinda +90kg), Marius Barbu (seniori, luptă yongchunquan, biuji), Ignat Andreea (juniori, chum kiu), Iana Alexandru & Paul Solomonescu (juniori, duida), Mihai Șerbănescu (veterani, Taolu), Silviu Obeanu (veterani, duanwei)

Din colectivul tehnic au făcut parte Ion Benea, Petru Grindeanu, Horaţiu Bîrleanu, Florin Gurbănescu, Radu Cristian Badea şi Silviu Obeanu.

C.N. Yongchunquan (Wing Chun), 25 martie 2017, Craiova

C.N. Kungfu (Wushu traditional), 4-5 martie 2017, Bucuresti

Program activități 2017

Cotizații 2017

Invitatie Moscow Wushu Stars 2017

Stagiul National de Wushu Kung-Fu (selectie si pregatire juniori mici, antrenori, instructori), 9-11/12/2016, Poiana Brașov

stagiu-9-11-decembrie-2016

Cupa Romaniei – Wushu Kung-Fu – Taolu & Qinda 26 noiembrie 2016, Bucuresti

270 sportivi participanti

Rezultate Taolu

Rezultate Qinda

8th Sanda World Cup 4-6/11/2016, Xi’an (China)

Mihai Ignat a cucerit medalia de bronz, la categoria -90 kg

clipboard01

11th Zhengzhou China International Shaolin Wushu Festival 2016

20161118_074138

2nd World Taijiquan Championships, 14-21/10/2016, Varsovia (Polonia)

Din partea României participa sportivii Florin Gurbanescu, Sonia Grindeanu si Andrea Apostolache Kiss. Succes !

14724600_1753864944866708_2977242876337387600_n

6th World Junior Wushu Championships, 26/09-04/10/2016, Burgas (Bulgaria)

14440983_1088094187971390_526978695640524120_n 14448839_1746791895574013_8294220199025580995_n 14468253_305059616536833_970076467145501706_o

Ne intoarcem acasa fara medalii, dar cu multa experienta acumulata, atat la Taolu, cat si la Sanda. Wushu, la nivel de performanta sportiva internationala, este un sport greu de practicat fara conditii propice de antrenament, conditii pentru care de-a lungul timpului ne-am zbatut mult, fara sa avem parte de prea mult sprijin. Asa cum la gimnastica nu te poti antrena fara podium, la atletism nu te poti antrena fara pista, la natatie nu te poti antrena fara bazin, asa si la Wushu. Speram ca in viitorul apropiat sa le putem oferi sportivilor aceste conditii de antrenament, fara de care performanta va fi din ce in ce mai greu de obtinut. Felicitari tuturor sportivilor si colectivului tehnic ! Din delegatie au facut parte: George Mihai Marin (sportiv Sanda), Mara Obeanu (sportiv Taolu), Patrick Giurea (sportiv Taolu), Andrei Popa (sportiv Taolu), Cristian Radu Badea (antrenor), Giuliano Isa Zamolo (antrenor), Sonia Grindeanu (arbitru), Petru Grindeanu (membru in Comitetul Executiv IWUF).

Stagiu de selecție și pregătire juniori mici, Sanda & Taolu, 24-28 august 2016, Poiana Brașov

Clipboard01

Program activități 2016

Giuliano Isa Zamolo si Mihai Ioana participa la 2016 Wushu Masters Challenge, in Macao. Multumim Wushu General Association of Macau pentru invitatie si pentru oportunitatea de a lua parte la acest deosebit eveniment cultural si sportiv!

BeFunky Collage

Stagii cu maeștri din China, 26 iulie – 4 august

Sanda (Li Dongmin), Taijiquan (Wang Yonghua), Changquan (Wang Huilai)

SAMSUNG CSC

Stagiu de selecție și pregătire cadeți, Taolu, 21-24 iulie 2016, Poiana Brașov

Stagii cu maeștri din China, 26 iulie – 4 august

Tematica: Sanda (Li Dongmin), Taijiquan (Wang Yonghua), Changquan (Wang Huilai) + arme
Cele 3 stagii se vor desfasura dupa urmatorul program:

1. 26-28 iulie : RIN Grand Hotel, Bucuresti – 6 antrenamente (dimineata si seara)

2. 29-31 iulie: Poiana Brasov – 4 antrenamente

3. 1-4 august: RIN Grand Hotel, Bucuresti – 8 antrenamente (dimineata si seara)

Cei care doresc cazare, sunt rugati sa comunice in timp util, pentru rezervarea locurilor.

Termen limita de inscriere: 6 iulie 2016.

Mai multe detalii la ro.wushu@gmail.com

Campionatul National de Wushu Kung-Fu, 4-5 iunie 2016

19 cluburi participante

172 sportivi la Taolu traditional, 208 sportivi la Qinda

Rezultate oficiale: Taolu traditional, Qinda

afis cn wushu trad 2016
Campionatele Europene de Wushu

12-20 mai 2016, Moscova; 29 tari participante, peste 500 sportivi

Untitled-1

Mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului și Federației Române de Arte Marțiale pentru susținerea financiară și Alexandreea Club Fitness&Spa, Mihai Neaga și Ilie Constantin pentru ajutorul acordat în pregătirea fizică a sportivilor.

 Rezultate CN Wushu 2016
III. Hungarian Wushu Open – 2 medalii de aur pentru Romania ! 
La turneul internaţional III. Hungarian Wushu Open, din data de 19 martie 2016, sportiva Andrea Apostolache Kiss, legitimata la C.S. Mureşul Tg. Mureş, a obţinut 2 medalii de aur pentru Romania la probele de taijiquan şi taijijian tradiţional! Costurile deplasării au fost suportate de sportivă şi antrenor.
2016_0319_Wushu_TgMures0046a

cn wushu 2016 sanda taolu modern

Moscow Wushu Stars 2016 – 2 medalii de aur pentru Romania !

La turneul international Moscow Wushu Stars, din perioada 18-22 februarie 2016, au luat parte peste 650 de sportivi din 17 tari. Sonia Grindeanu a obtinut 2 medalii de aur pentru Romania! Costurile deplasarii au fost suportate de C.S. JAD.

12747489_779784105486913_5588051130369265142_o Photo 23-02-16 10 23 32

 Curs formare si perfectionare arbitri WUSHU: Sanda/Qinda/Taolu – 5-6 martie 2016, Bucuresti

 

2016 chinese new year

Program activitati 2016
Cotizatii FRAM 2016

wushu 2016

 12345594_1636180869968450_8415968725838614053_n

Prima Cupa Europeana de Cailifo si Hongjia

11-13 decembrie 2015, Polonia

Din partea Romaniei, Mihai Tataru a cucerit 4 medalii (2 aur, 1 argint, 1 bronz).

 

 

 

unnamed

Romania s-a clasat pe locul 29 la cea de-a 13-a editie a CM Wushu.

Din cele 74 de tari participante, 34 au cucerit cele 167 de medalii puse in joc. Podiumul natiunilor a fost format din China, Indonezia si Iran.

Tari precum Australia, Brazilia sau Egipt au sarbatorit prima medalie de aur din istoria participarilor, la probele de Taolu.

La proba Sanda (Sanshou) s-au remarcat sportivi precum Muslim Salikhov (Rusia), care a castigat a cincea medalie mondiala de aur din cariera sa sau Hamid Reza Gholipour (Iran), care a reusit a patra sa medalie mondiala de aur.

Urmatoarea editie a Campionatelor Mondiale de Wushu (Taolu modern si Sanda seniori) va avea loc la Kazan (Rusia), in anul 2017.

 

 

 

 

sigla rnStagiu national pentru antrenori, instructori si sportivi avansati

11-13 decembrie 2015 – Izvorani

Detalii la ro.wushu@gmail.com

 

 

11143551_1597994903787047_73064284696925399_n2 medalii de bronz la Campionatul Mondial de Wushu 2015 (Jakarta, Indonezia), proba Sanda (Sanshou): Cristiana Stancu (-70 kg) si Mihai Ignat (-90 kg).

Din delegație au mai facut parte: Petrisor Dumbrava (-70 kg), Petru Grindeanu – membru al Comitetului Executiv al Federației Internationale de Wushu (IWUF), Radu Cristian Badea – antrenor, Sonia Grindeanu – arbitru.

La campionat au participat peste 700 de sportivi din 74 de tari.

 

 

CM WUSHU 2015
afis cn cupa oct 2015

 

Campionatul National de TAOLU Modern

 

Cupa Romaniei

QINDA (light contact) & TAOLU Traditional

18 octombrie 2015

Bucuresti, Sala Polivalenta

Rezultate:

 

 

În amintirea sportivei și persoanei deosebite ce a fost Antigona Colceag, familia și colegii de la Clubul Sportiv Shanghai Wushu au cules gândurile ei așternute într-o carte de poezii „Floare de prun”. Aceasta este disponibilă gratuit pentru toți cei care au iubit-o și apreciat-o, duminică, 18 octombrie, la Sala Polivalentă București, cu ocazia competiției ce va avea loc.

floare de prun

11143551_1597994903787047_73064284696925399_n

 

Campionatul Mondial de Wushu 2015
10-19 noiembrie, Jakarta, Indonezia

Invitatia oficiala 

Selectie lot national: 5 septembrie
Taolu: incepand cu ora 9:30
Sanda (Sanshou): incepand cu ora 11:00

Pt detalii referitoare la locatie si conditii: ro.wushu@gmail.com

 

tokyo_2020
Wushu se află printre cele 8 sporturi rămase în cursa pentru includerea în programa olimpică oficială a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Președintele Federației Internaționale de Wushu și totodata Vice președintele Comitetului Olimpic Internațional, Yu Zaiqing, a declarat că este deosebit de încantat de faptul ca Wushu a ajuns până în această etapă de selecție și se arată foarte încrezător în șansele acestui sport de a intra în programa olimpică oficială, în cadrul JO Tokyo 2020. El a mai precizat faptul că Wushu este extrem de popular în Japonia, iar prezența la JO de la Tokyo ar fi, fără îndoială, foarte apreciată de publicul japonez. Decizia finală pentru includerea, la JO, a uneia sau mai multor discipline sportive, din cele 8 selectate, va fi luată în August 2016.

 

 

 

CAMPIONATUL NATIONAL DE SANDA 2015

6 iunie, Bucuresti, Sala Polivalenta

REZULTATE

afis-cn-sanda-2015

CURSUL INTERNATIONAL DE ANTRENORI (TAOLU, SANDA)

31 mai – 6 iunie 2015, Torino (Italia)

Din partea Romaniei au participat Sonia Grindeanu si Giuliano Isa Zamolo. Costurile deplasarii celor doi participanti au fost suportate de Clubul Sportiv Jad.

fotorcreated

CAMPIONATUL EUROPEAN DE WUSHU

16-23 MAI 2015, Stara Zagora (Bulgaria), 26 tari participante, peste 500 de sportivi

18 medalii la CE Wushu Traditional

11 aur: Sonia Grindeanu (3 medalii), Cristina Mihalache, Sorin Băluță, Petrișor Dumbravă, Alexandru Martalog, Bogdan Zamfir, Marian Mihalache, George Marin și echipa de duilian formată din Bogdan Giurea și Mihai Șerbânescu

4 argint: Giuliano Isa Zamolo, Ana Maria Coțofană, Alexandru Cocuz și Ovidiu Marin

3 bronz: Cindy Marie Socaci, Bogdan Giurea și Mihai Șerbănescu

Sportivii au mai obtinut si 8 locuri patru, 3 locuri cinci si 4 locuri sase prin Andrea Apostolache Kiss, Giuliano Isa Zamolo, Andrei Popa, Radu Avram, Anton Adamani Grigorescu, Iasmina Cretu, Cindy Socaci, Mihai Serbanescu si Bogdan Giurea.

Antrenorii si instructorii care si-au adus contributia la rezultatele obtinute au fost: Ion Benea, Petru Grindeanu, Florin Gurbanescu, Radu Cristian Badea, Atila Horvath, Victor Banu, Ion Chelu, Marius Marin, Gheorghe Cojocaru, Ionut Iordache, Sonia Grindeanu, Giuliano Isa Zamolo.

Echipa a fost insotita de arbitrii Claudiu Calmuschi, Marilena Constantinescu si Mihai Negoescu.

14 medalii la CE Wingchun

6 aur: Silviu Obeanu, Andrei Gheonea, Andreas Loesch, Andreea Ignat, Daria Caplescu + Carolina Solomonescu, Francesco Dobrescu + Iosif Draculet

3 argint: Mara Obeanu, Andrei Gheonea, Phoebe An Romee

5 bronz: Andreas Loesch, Andreea Ignat, Andrei Gheonea, Marius Barbu, Andreea Ignat + Phoebe An Romee

Sportivii au mai obtinut si 7 locuri 4, 3 locuri 5 si 2 locuri 6 prin Elian Micu, Marius Barbu, Adriana Iulia Stefan, Iosif Cristian Draculet, Eliza Dobrescu, Mara Obeanu, Phoebe-An Romee, Andreea Ilinca, Theodor Moraru, Cristian Anghel si Daria Caplescu. Echipa de Wing Chun a fost antrenată de Silviu Obeanu.

Echipa a fost insotita de arbitrul Carmen Obeanu.

cewushu2015024

Federatia Europeana de Wushu, 30 de ani de la infiintare ! La multi ani !

10317622_10205836957618519_6132767974948541317_o11174300_10205836960338587_2573284024888526939_o11037021_10205836970978853_6830832217382515921_o

Precizari pt CN Wushu / Taolu modern

CURSUL NAȚIONAL DE PERFECȚIONARE PENTRU ANTRENORI, INSTRUCTORI, SPORTIVI AVANSAȚI
24-26 aprilie 2015

11169891_1568486673404537_6167008059548004591_n

 

Campionatul National de Wushu – Qinda si Taolu traditional
28 februarie 2015, Bucuresti, Sala Polivalenta

REZULTATE TAOLU

REZULTATE QINDA

Transmisie LIVE, Sambata, 28 februarie, incepand cu ora 09:00, Click AICI

Transmisie LIVE

Invitatia oficiala si conditiile de participare

 • formularele oficiale pentru inscriere se pot solicita la ro.wushu@gmail.com sau frartemartiale@gmail.com

La multi ani! Happy Chinese New Year! 新年快乐!

chinese-new-year-2015

Program de activitati 2015
Cotizatii 2015

Sarbatori fericite! La multi ani!

10828065_1519408518312353_1771956233772405792_o

Cupa “Mos Craciun” pentru copii 21 decembrie 2014

10865977_1518981021688436_560304708155648102_o1

Campionatul Mondial de Wushu Traditional (editia a 6-a) – 24-30 octombrie 2014, Chizhou, China

1 AUR (Sonia Grindeanu), 3 ARGINT (Andrea Apostolache Kiss, Mihai Serbanescu, Bogdan Giurea), 2 BRONZ (Sonia Grindeanu, Giuliano Zamolo)

sam_3032

Multumim RIN Grand Hotel si Alexandreea CLUB Fitness & SPA pentru ajutorul acordat Lotului National in vederea locatiilor de pregatire!

rin alexandreea

Multumim Ministerului Tineretului si Sportului pentru sprijinul financiar acordat!

screenshot-2014-10-18-165314

Multumim TUNIC pentru sprijinul financiar acordat!

logo_tunic_21ani_fondat1993

colaj-2014

Campionatul National de Wushu – Taolu Traditional si Qingda (light contact)

BUCURESTI – 11 octombrie 2014

 • 180 sportivi
 • 20 cluburi sportive participante: WU QUAN LI, WUDAO, GOLD DRAGON, TIGRUL, WING CHUN BAIA MARE, JAD, METROREX, TAIJIDAO, SHANGHAI WUSHU, MAFORCE, AQUILA, DRAGON STAR, RIZEA WUSHU, FIGHT CLUB OROVICEANU, WU LIN, SEN NO SEN, YAMATO KAI, CHINESE SHAOLIN KUNG FU, SHINDAITO, CN AUREL VLAICU
 • Rezultate Taolu
 • Rezultate Qingda

10658678_721176857961286_7224657441595527207_o

Wushu la Neatza!

neatza

Campionatul European de WUSHU

32 tari participante, 800 de sportivi

REZULTATE:

 • Taijiquan si Stiluri Interne de Wushu 4-5 mai 2014 (ceremonie deschidere 4 mai, 18:30)
 • Taolu si Sanda 7-11 mai 2014 (ceremonie deschidere 7 mai, 20:00)

Bucuresti, Sala Polivalenta

YouTube Preview Image

mapa-3

afis-2014-fara-spons

Sonia Grindeanu (arbitru international Taolu) a fost invitata, de catre Federatia Internationala de Wushu, sa participe in calitate de arbitru indepedent de Taolu la turneul de Wushu din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret, ce vor avea loc la Nanjing, in perioada 19-25 august. Felicitari!

sam_1593

A cincea editie a Campionatului Mondial de Wushu juniori: 11-19 martie 2014 – Antalya, Turcia

Delegatia Romaniei: Andrei Ioana (Taolu-Nanquan), Visarion Blaj (Sanshou 60 kg), Florin Gheorghe (Sanshou 65 kg), Andrei Cornel Matei (Sanshou 70 kg), Florin Ioana (team leader), Gabriel Oroviceanu (antrenor), Sonia Grindeanu (arbitru international Taolu), Petru Grindeanu (supervisor competitie Sanshou, din partea Comisiei Tehnice a Federatiei Internationale de Wushu)

http://5thworldwushu.com/

5th-world-wushu

CAMPIONATUL NATIONAL DE WUSHU 22 FEBRUARIE 2014, BUCURESTI – SALA POLIVALENTA

REZULTATE:

1743143_602025916543048_315045850_n

5859096871_3b315cb884_o

Presedintele International Wushu Federation, Yu Zaiqing, a fost reales Vicepresedinte al Comitetului Olimpic International, cu ocazia sedintei 126 a IOC, ce s-a desfasurat la Sochi, Rusia pe 7 februarie. Felicitari!

“Mr. Yu Zaiqing, President of the IWUF was re-elected as IOC Vice President at the 126th IOC Session on February 7, in Sochi, Russia. On

this occasion, may we wish him great success in his new undertaking in the Olympic movement and may wushu continue to grow in the years to come.”

La multi ani! Happy Chinese New Year! 新年快乐!

chiense-new-year

Calendar competitional F.R. Arte Martiale 2014

Cotizatii 2014

We “WUSHU” a Merry Christmas and a Happy New Year!

wushu-xmas

Am lansat pagina oficiala Facebook a miscarii de WUSHU KUNG-FU din Romania

https://www.facebook.com/wushuro

Campionatul Mondial de WUSHU 30 octombrie-6 noiembrie 2013, Kuala Lumpur – Malaezia

Lotul National al Romaniei, care va participa la C.M. WUSHU:

Sportivi Sanda Sanshou: Marian Mihalache  (-65 kg), Traian Rus (-70 kg), Adrian Nitas  (-75 kg),  Alexandru Martalog (-80 kg), Bogdan Zamfir  (-85 kg);

Antrenori: Ion Benea , Petru Grindeanu , Cristian Badea , Atila Horvath , Victor Banu ;

Arbitru Taolu: Sonia Grindeanu

Doctor: Nicolae Efimov

1146714_393963490705659_1601808122_n11397344_604142152978922_1061140995_o

SportAccord World Combat Games 18-26 octombrie 2013, Sankt Petersburg – Rusia

Competitie WUSHU: 25.10-26.10.2013

Sportivul Traian Rus a obtinut medalia de argint la aceasta prestigioasa competitie, la proba SANDA SANSHOU -70 KG.

new-picture-2new-picture-3

Din partea Romaniei, Petru Grindeanu (7 DUAN), membru al Comisiei Tehnice a Federatiei Internationale de Wushu (IWUF),  a fost invitat pentru a juriza competitia.

2013-sportaccord-world-combat-games-event-logo_web

Demonstratie WUSHU la Campionatul National de Karate (19.10.2013)

Felicitari Federatiei Romane de Karate pentru deosebita organizare a Campionatului National de Karate si multumim, pe aceasta cale, pentru invitatia de a lua parte la deschiderea oficiala a acestui eveniment!

 

Clubul sportiv Gold Dragon aniverseaza 25 de ani de Wushu in Oradea! La multi ani!

 

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Sarbatoare+in+sporturile+de+contact+25+de+ani+de+Wu-Shu+la+Orade

Campionatul National de Wushu – Sanda (Sanshou) 15 septembrie 2013

Federatia Romana de Arte Martiale organizeaza pe 15 septembrie 2013 Campionatul National de Wushu Sanda. Competitia se va desfasura la Sala Polivalenta CFR Rapid – Giulesti.

REZULTATE

CAMPIONATUL EUROPEAN DE WUSHU
8-14 APRILIE 2013

banner-romania-wushu-mic

Rezultate

YouTube Preview Image

mesh-v13-mic

“Taiyin Arta Modelarii Feminine”

securedownload

“Taiyin – Arta Modelarii Feminine” este prima carte de acest gen din Romania si se adresează oricărei femei care doreşte să cunoască mai multe despre specificul feminin cuprins în puterea înţelepciunii sale, a naturaleţii, a sexualităţii şi emoţionalităţii, a spiritului matern, a construirii unei relaţii de cuplu armonioase, etc.

 

Unul dintre cele mai importante aspecte descrise in aceasta carte se refera la perioadele de varsta pe care le traverseaza orice femeie in viata ei. Este vorba despre copilarie, tinerete si maturitate, aflate in legatura cu anumite calitati feminine, respectiv: naturaletea, inflorirea si intelepciunea. Taiyin ofera o noua perspectiva asupra acestor etape, aceea de activare a resurselor prin care femeia sa isi regaseasca starea specifica acelei varste.

 

Pentru ca femeia sa realizeze practic acest lucru este nevoie sa se cunoasca cat mai bine. Odata cu capitolul despre tipologiile si arhetipurile feminine ea poate parcurge deja primele etape in acest sens.

 

Unul dintre cele mai implinitoare aspecte ale vietii oricarei femei este construirea unei relatii de cuplu armonioase. Din paginile acestei carti puteti afla criteriile esentiale ale compatibilitatii si evolutiei relatiei barbat-femeie.

 

De asemenea se vorbeşte despre sănătatea femeii în viziunea Taiyin, despre posibilitatea regenerării si menţinerii tinereţii pe baza activării resurselor interne. Este vorba despre Nüdan sau alchimia interna feminina.

 

Cartea se bazeaza pe experienta practica a autoarei, experienta acumulata in urma calatoriilor de 10 ani in China.

 

“Am scris această carte din experienţa mea, pentru a inspira acele femei, care se regăsesc într-o asemenea viziune, dar şi pentru a atrage atenţia asupra unor trăsături specific feminine, care s-au pierdut de-a lungul timpului. Şi cred că ar fi bine să le recuperăm…”

Detalii: taiyin@artafeminitatii.ro

 

Stagiu WUSHU 18-19 martie

 • Gleb Muzrukov (Presedintele Federatiei Ruse de Wushu) – tehnici de proiectare de Sanda, tehnici de respiratie si Qigong tibetan
 • Tatiana Kupriyanova (Antrenoarea Lotului National al Rusiei de Taolu) – Taijiquan, Xingyiquan, Baguazhang
 • Daria Tarasova (Campioana mondiala Wushu) – Changquan si elemente de dificultate

Stagiul este adresat sportivilor, instructorilor si antrenorilor legitimati la Federatia Romana de Arte Martiale/departamentul Wushu Kung-Fu. Pentru detalii, va rugam sa trimiteti un mail pe adresa: fram_w@yahoo.com

Campionatul National de Wushu – Qingda si Taolu traditional 23 februarie 2013

Fie ca Noul An Chinezesc sa aduca sanatate, fericire si prosperitate! La multi ani!

20130208114959464

Campionat European Wushu (Taolu Traditional si Qingda), Bucuresti 8-15 Aprilie 2013

YouTube Preview Image
704749_4913116341137_811107419_o
 
 
 
Cotizatii sportive FRAM 2013 Program competitional FRAM 2013

Sarbatori Fericite!

Campionatul National de Wushu (Taolu si Sanda) va avea loc in data de 1 decembrie 2012, in Bucuresti, la Sala Antilopa.

afis-cn-wushu-2012

Campionat Mondial de Wushu Traditional – Huangshan (China), 5-12 noiembrie 2012

 • 55 tari participante, 2865 de sportivi

Lotul national al Romaniei a obtinut o performanta deosebita – 10 medalii: Aur – Sonia Grindeanu (Shanzi – evantai) Argint – Sonia Grindeanu (Taijiquan), Mihai Ioana (Shaolinquan), Mihai Ioana (Shaolin palos), Peter Eszenyei & Istvan Jakab (duilian) Bronz – Giuliano Zamolo (Chaquan), Giuliano Zamolo (Shaolin palos), Mihai Serbanescu (stilul maimutei), Mihai Serbanescu (lant), Attila Sarkadi (Shaolinquan) Antrenori: Ion Benea, Petru Grindeanu, Florin Gurbanescu, Florin Ioana, Romeo Gozner

 • Foto

 

Cupa Mondiala de Wushu – Sanda 23-26 octombrie 2012

Traian Rus a castigat medalia de argint, la categoria -70 kg. Sportivul a fost insotit de catre antrenorul Atila Horvath. Foto

 

Campionatul European de Wushu – Taolu traditional si Qingda se va desfasura in Romania, la Bucuresti, in perioada 7-14 aprilie 2013

Campionat Mondial Wushu Traditional 2012

In perioada 5-12 noiembrie 2012 va avea loc a cincea editie a Campionatului Mondial de Wushu Traditional, in Huangshan – China. Componentii lotului national au inceput pregatirea centralizata in vederea participarii la aceasta importanta competitie.

Cupa Mondiala de Wushu – Sanda 2012

In perioada 23-26 octombrie 2012, in Wuyishan – China, se va desfasura Cupa Mondiala de Wushu – Sanda. Din partea Romaniei, sunt calificati, in urma medaliilor obtinute la Campionatele Mondiale din 2011, sportivii Georgiana Radovicescu (locul 2) si Traian Rus (locul 3).  De asemenea, domnul Petru Grindeanu (membru al Comisiei Tehnice in Federatia Internationala de Wushu) a fost invitat ca membru al juriului. La aceasta competitie, Federatia Internationala de Wushu asigura cazarea delegatiei si ofera sportivilor premii in bani astfel: locul 1 – 1250 euro, locul 2 – 750 euro si locul 3 – 375 euro.

Presedintele Chinese Wushu Association, domnul Gao Xiaojun, la Bucuresti

In perioada 2-4 august 2012, domnul Gao Xiaojun, presedintele Asociatiei Chineze de Wushu, s-a aflat intr-o vizita oficiala de lucru in Bucuresti. Au avut loc intalniri intre delegatia chineza si conducerea FRAM, respectiv a Departamentului Wushu Kung-Fu, in urma carora a fost incheiat un protocol de colaborare intre Romania si China, ce are ca scop principal dezvoltarea Wushu-ului pe plan national.

 

Demonstratie Wushu Kung-Fu –  Baneasa Shopping City, in cadrul evenimentului “Junior Sport” 2 iunie 2012

Demonstratia a fost realizata de catre sportivii clubului WUDAO, condusi de instructorul Ionut Iordache WUDAOWUDAO

WUSHU in semifinale la “Romanii au talent”

 • Echipa: Sonia Grindeanu, Alexandru Iana, Andrei Ioana, Mihai Ioana, Giuliano Zamolo, Cosmin Placinta
 • Membrii echipei multumesc celor care le-au fost alaturi si i-au sprijinit in realizarea acestui deosebit eveniment: sustinatorilor, antrenorilor (Ion Benea, Petru Grindeanu, Florin Ioana, Razvan Damian, Florin Gurbanescu, Mihai Serbanescu), departamentului de Qwan Ki Do pentru costumul leului si Federatiei Romane de Arte Martiale

WUSHU“Romanii au talent” 2012

Posted by Wushu Kung-Fu Romania on Saturday, 14 December 2013

Campionat European de Wushu – Tallinn (Estonia), 25-30 martie 2012

 • 27 tari participante, aproximativ 600 de sportivi
 • Romania a cucerit 5 medalii (1 argint si 4 bronz la proba Sanda)
 • Rezultate

Campionatul National de Wushu – Qingda 11 martie 2012, Bucuresti – Sala de sport a Scolii Generale Nr.20

afis-cn-qingda-2012

Departamentul Wushu/Kung-Fu va ureaza Sarbatori fericite, un an mai bogat in impliniri, mai inalt in aspiratii si plin de succese.
LA MULTI ANI !
 
 
Open-ul International de Wushu – Berlin, 10-11 decembrie 2011
 • 12 medalii: 8 aur (Georgiana Radovicescu, Clara Patrugan, Sonia Grindeanu x3, Mihai Ioana x2, Andrei Ioana), 1 argint (Petrisor Dumbrava) si 3 bronz (Ion Earamazu, Andrei Ioana, Mihai Ioana)
 • antrenori: Petru Grindeanu, Florin Ioana, Florin Gurbanescu
 • video

Echipa Romaniei

Demonstratie Wushu pentru “Sansa la sport!”Leo Bucharest Sunshine 3 decembrie 2011

Au participat: Mihai Ioana, Cristina Mihalache, Sonia Grindeanu, Marian Prisacaru, Giuliano Zamolo

copy-of-dsc_0406copy-of-dsc_0407 Program stagiu WUSHU 25-27 noiembrie 2011

Campionat Mondial de Wushu, senioriAnkara (Turcia), 6-15 octombrie 2011

 • 88 tari participante, aproximativ 700 de sportivi
 • Romania a cucerit 2 medalii: argint prin Radovicescu Georgiana -65 kg si bronz prin Rus Traian -70 kg
 • Romania a obtinut si locul 10 pe natiuni, la proba Sanda
 • Rezultate
 • Site-ul oficial al campionatului
 • Foto

Campionat National Wushu – Sanda si Taolu modern 27 august 2011, Bucuresti – Sala Polivalenta

Departamentul Wushu Kung-Fu multumeste:

 • sponsorului Armura, pentru premiile acordate sportivilor medaliati la Sanda (Sanshou) ;
 • domnului Dan Ene, pentru echipamentele necesare inregistrarii video a competitiei de Sanda (Sanshou) ;

Campionatul National de Wushu (Taolu modern si Sanda) va avea loc in perioada 26-27 august 2011, in Bucuresti, la Sala Polivalenta. La Campionatul European de Wushu Traditional – Qingda si Taolu traditional, care s-a desfasurat la Tallinn (Estonia), in perioada 9-17 aprilie 2011, sportivii Romaniei au cucerit la proba de lupta Qingda (light contact) nu mai putin de 13 medalii (6 de aur, 4 de argint si 3 de bronz). La Taolu,  sportivii au obtinut doua locuri IV si patru locuri V. De asemenea, Romania a obtinut si locul 1 pe natiuni, la proba Qingda. La competitie au luat parte aproximativ 300 sportivi din 22 tari. Lotul Romaniei a fost compus din 3 oficiali si 19 sportivi.

Jocurile Mondiale de WUSHU pentru copii

 • 22 aprilie – 1 mai 2011
 • Ankara – Turcia
 • Taolu modern (primele stagii)
 • Grupe de varsta: nascuti intre 1996-1998 si 1999-2002

wushukidslogo

Campionatul European de Wushu Traditional – Qingda si Taolu traditional

 • 9-17 aprilie 2011
 • Tallinn – Estonia

wushu_apr917

Campionat National Wushu Traditional – Qingda si Taolu traditional 5 martie 2011, Bucuresti – Sala Polivalenta

afis-campionat In data de 29 ianuarie a avut loc la Paris meciul dintre Pascu Ion (Campion National Wushu), reprezentand Romania,  si Attelly Stephane (multiplu medaliat la campionatele europene de Wushu), reprezentand Franta. Meciul a fost pe sistemul Sanda PRO (King of Sanda) si a durat 5 reprize a cate 2 minute. Castigatorul la puncte a fost Pascu Ion, acesta dominand toate reprizele.