Campionatul Mondial de Wushu

Campionatul Mondial de Wushu s-a desfășurat în perioada 19-23 octombrie 2019, în Shanghai (China).

La acest campionat au participat aproximativ 600 de sportivi din 95 de țări, nivelul tehnic fiind foarte ridicat, atât la proba de luptă (Sanda), cât și la probele de Taolu. Evenimentul a fost onorat de prezența actorilor și practicanților de Wushu Kungfu Jet Li și Vincent Zhao.

  

 

 

 

 

 

 

 

Echipa României 

Sanda:

Taolu:

Puteți urmări evoluțiile sportivilor români apăsând pe linkurile de mai sus. Restul competiției se poate viziona pe canalul YouTube WushuTV: https://www.youtube.com/user/iwufwushu

La taolu, echipa României a avut ca reprezentant și un arbitru internațional. Sonia Grindeanu a fost selecționată pentru a oficia, alături de Su Changlai (Chief Referee), Lu Xiaolin (Assistant Chief Referee), Iwan Kwok (Head Judge), Tatiana Kupriyanova (Head Judge), proba nouă din cadrul acestui Campionat Mondial de Wushu: „creative group event”

În cadrul celui de-al 15-lea Congres al Federației Internaționale de Wushu, Petru Grindeanu a fost ales pentru înca un mandat ca membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Wushu, pentru perioada 2019-2023.