Duan Wushu

Sistemul național de evaluare în Wushu Kungfu

  • Scopul introducerii sistemului de grade este, în primul rând, acela de a crește calitatea procesului instructiv-educativ, dezvoltarea mișcării de Wushu Kungfu din România și a creșterii nivelului tehnic și teoretic de pregătire a antrenorilor, instructorilor și practicanților, indiferent că sunt sau nu sportivi de performanță.
  • Obiectivul principal este cel de a reuși stabilirea unor reguli de evaluare / apreciere și verificare a gradului de corectitudine și temeinicie a însușirii tehnicilor specifice din artele marțiale chinezești, ridicându-se astfel nivelul de pregătire tehnică a sportivilor ce participă în competiții de TAOLU sau SANDA.
  • Sistemul este structurat pe 3 niveluri:
Începător – VULTUR

(centura albă)

(centura galbenă)

(centura portocalie)

Intermediar – TIGRU

(centura roșie)

(centura verde)

(centura albastră)

Avansat – DRAGON

(centura mov)

(centura maro)

(centura neagră)

  • Nivelul de începător va fi dat obligatoriu din programa de taolu, la alegere între Changquan, Nanquan și Taijiquan. Începând cu nivelul mediu, va apărea și posibilitatea alegerii programei de Sanda pentru următoarele examinări.
  • Gradele inferioare (centura albă -> neagră inclusiv) se pot acorda la cluburile sportive, cu condiția ca examinatorul să dețină cel puțin gradul DRAGONUL DE AUR 1 DUAN (centura neagră 1 duan).  În urma examinărilor susținute la cluburi, omologarea la federație este obligatorie, în vederea obținerii gradului. La solicitarea președinților cluburilor sportive, FRWK eliberează diploma de grad și emblema brodată aferentă nivelului obținut.
  • Gradele superioare (începând cu 1 Duan) se pot acorda doar de către persoanele autorizate de federație.

Grade și centuri omologate de FRWK

Listă grade inferioare omologate FRWK (centuri)

Listă grade superioare omologate FRWK

Listă grade Qigong omologate FRWK

Programa de examinare: