Campionatele Mondiale de Wushu juniori 2024

Micii tricolori s-au întors de la Campionatele Mondiale de Wushu juniori, desfășurate în Brunei Darussalam, în perioada 22-30 septembrie 2024. La competiție au luat parte 498 de sportivi din 50 de țări, iar România se întoarce acasă cu o medalie de bronz, câștigată de Daniel Soare (Sanda -75 kg) și un loc 6, obținut de Sofia Ilie (Taijijian). Competiția a avut un nivel foarte ridicat, fiind ultimul campionat mondial de dinaintea celui de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret Dakar 2026, unde Wushu va fi prezent în programa olimpică oficială.
La Sanda au mai participat Mihnea Tinei (-56 kg), David Constantin (-60 kg), Alexandru Olaru (-65 kg) și Eugen Dobre (-70 kg), având meciuri disputate cu sportivi din Laos, Armenia, Turkmenistan și Iran.
La Taolu au mai evoluat Sofia Ilie (loc 8 Taijiquan), Gabriela Vlădăreanu (loc 20 Changquan, loc 10 Daoshu), Andrei Nedelea (loc 19 Changquan, loc 9 Jianshu, loc 9 Gunshu) și Daniel Dincu (loc 17 Nanquan, loc 15 Nandao, loc 16 Nangun).
Delegația a fost condusă de Petru Grindeanu (președinte FRWK), alături de antrenorii Florin Gurbanescu, Horațiu Bîrleanu și Florin Ioana. Arbitrul șef asistent al campionatului a fost Sonia Grindeanu.